2014. június 1., vasárnap

Oroszkrém torta


Évfordulóra készült a Feketeerdő tortával együtt. Nagyon tetszett a végeredmény. :)
Azt hiszem 26 cm-es volt a tortaformám.
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 tojás
  • 10 ek hideg víz
  • 400 g cukor
  • 400 g liszt
  • 2 tk sütőpor

Krémhez:
  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag zselatinfix
  • 10 dkg mazsola
  • 5 ml rumaroma
A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • arany cukorgyöngy
  • kb 5 dkg kandírozott gyümölcs
Elkészítés: A tészta hozzávalót megfelezve sütünk 2 lapot külön külön, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt mindkettőt félbevágjuk. Előző este a rumaromát pici vízzel felhígítjuk és egy éjszakára beleáztatjuk a mazsolát. A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a forró tejet úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, majd visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, beleszórjuk a zselatinfixet. Hideg vízfürdőben hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl felverjük a tejszínt kemény habbá a másik csomag zselatinfixel. Ha a tojásos krém kihűlt beleforgatjuk a tejszínt és ezzel töltjük be a lapokat és szórunk a krémre az ázott mazsolát is. A külsejét és a tetejét is bevonjuk a díszítésre szánt kemény habbá vert tejszínnel és ízlésesen díszítjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin