2014. június 1., vasárnap

Meggyes kevert sütemény

A mai ebéd utáni sütink volt, amit nagyon szépen köszönök Citromhabnak, hiszen akárhányszor betévedek oda mindig találok valami finomságot. :))) Annyi a különbség a két süti között, hogy az övén tökéletesen fent maradt a gyümölcs a süti tetején az enyémben meg leült az aljára...sajnos. :( De az ízén nem változtatott, továbbá kevesebb cukrot tettem bele. :)
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 75 ml olaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 1 üveg meggy

Elkészítés: A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat is. Jól elkeverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet és a tejet is. Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát és rászórjuk a tetejére a meggyet, majd 180 fokon tűpróbáig sül.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin