Szülinapi torta egy szülinapra. :D
A receptet Köszönöm Mohának. :)
Hozzávalók :
Tésztához :
- 16 tojás
- 40 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg kakaópor
- 16 ek meleg víz
Töltelék :
- 2 ü meggybefőtt
- 5 dkg étkezési keményítő
- cukor és fahéj ízlés szerint
Tejszínes töltelékhez :
- 4 dl tejszín
- 1 cs expressz zselatin
- Pici cukor
Bevonáshoz:
- 4 dl tejszín
- 1 cs expressz zselatin
- Cukor
- 10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez :
- Csokidísz
Elkészítés : A tésztához sütünk 2 lapot úgy, hogy a hozzávalókat ketté osztjuk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához rakunk meleg vizet a cukrot és az olvasztott vajat, majd kb 10 percig verjük habbá. A lisztet , kakaót és a keményítőt elvegyítjük, majd a sárgájához adjuk és jól elkeverjük. A végén hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan beleforgatjuk. 25 centis tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és 2 lapot sütünk egyesével. 180 fokon kb 50 perc. Ha kisült kihűtjük. A meggyes töltelékhez a befőtt levéből kimérünk 4 decit és elkeverjük a cukorral és a fahéjjal és csomómentesre keverjük a keményítővel, majd alacsony lángon besűrítjük. Ha kész belekeverjük a meggyet és így hűtjük ki, majd ha kihűlt habzsákba töltjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a zselatinnal, majd ezt is egy másik habzsákba töltjük. A kihűlt lapokat félbe vágjuk és koncentrikus köröket nyomunk a lapra úgy, hogy a szélére tejszínt aztán meggyet megint tejszínt és megint meggyet, majd rárakjuk a második lapot, ugyanezt megcsináljuk a töltelékkel, lap, töltelék és a negyedik lap. Picit megnyomjuk a tetejét és a bevonáshoz szükséges hozzávalókat elkészítjük. A tejszínt a cukorral és a zselatinnal kemény habbá verjük, majd ezzel vonjuk be a torta oldalát és a tetejét. Én tortadarával paníroztam be az oldalát, majd habrózsákat nyomtam a tetejére, amibe 1-1 Csokidíszt nyomtam. Ezzel díszítettem.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése