2014. február 23., vasárnap

Amerikai krémes


Nagyon mutatós kis sütemény, és állítólag finom is. :))))
Hozzávalók :
Tésztához :

  • 7 Tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 13 ek Víz
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor

Krémhez :

  • 7 tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 8 ek cukor

Tetejére :

  • 3 dl habtejszín
  • 2 kk zselatin pici vízben feloldva és felmelegítve

Díszítéshez :

  • Tortadara

Elkészítés : A tésztához a tojássárgákat a vízzel és a cukorral kikeverjük. A sütőport, kakaót és a lisztet elvegyítjük, majd a tojássárgájás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon. A krémhez a fehérjét kemény habbá verjük. A pudingport kikeverjük kevés vízzel és a cukorral.  A többi vizet felforraljuk, majd bele öntjük a kikevert pudingport és besűrítjük. Még forrón beleforgatjuk a tojáshabot és a kisült kakaós tésztára simítjuk, majd vissza tesszük 10 percre a sütőbe. Ha letelt a 10 perc kivesszük és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a folyós zselatint. Ha kihűlt a süti rákenjük a tejszínhabot és berakjuk a hűtőbe 1-2 órára. Csokis tortadarát szórunk a tetejére.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin