Nagyon mutatós kis sütemény, és állítólag finom is. :))))
Hozzávalók :
Tésztához :
- 7 Tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 13 ek Víz
- 2 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
Krémhez :
- 7 tojásfehérje
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
- 8 ek cukor
Tetejére :
- 3 dl habtejszín
- 2 kk zselatin pici vízben feloldva és felmelegítve
Díszítéshez :
- Tortadara
Elkészítés : A tésztához a tojássárgákat a vízzel és a cukorral kikeverjük. A sütőport, kakaót és a lisztet elvegyítjük, majd a tojássárgájás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon. A krémhez a fehérjét kemény habbá verjük. A pudingport kikeverjük kevés vízzel és a cukorral. A többi vizet felforraljuk, majd bele öntjük a kikevert pudingport és besűrítjük. Még forrón beleforgatjuk a tojáshabot és a kisült kakaós tésztára simítjuk, majd vissza tesszük 10 percre a sütőbe. Ha letelt a 10 perc kivesszük és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a folyós zselatint. Ha kihűlt a süti rákenjük a tejszínhabot és berakjuk a hűtőbe 1-2 órára. Csokis tortadarát szórunk a tetejére.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése