Az első krumplis pogim és mondhatom, hogy nem az utolsó. A receptet Tücsökbogárnál láttam, amit köszönök is neki. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg főtt, áttört és kihűtött krumpli
- 2, 5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 1 ek cukor
- 1 dl tej
- 1 dl a krumpli főző vizéből
- 1 tojás
- 1 tk só
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése: A krumplit megfőzzük, majd összetörjük, kihűtjük. A lisztet dagasztótálba mérjük, közepére lyukat készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórunk cukrot és ráöntjük a langyos tejet és a vizet, majd megvárjuk, hogy felfusson az élesztő. Ha felfutott hozzáadunk mindent és összegyúrjuk, majd letakarva kb 20 percet kelesztjük, hogy dupla akkora méretű legyen. Ha megkelt kinyújtjuk, lekenjük 1 tojással, késsel becsíkozzuk és kiszaggatjuk, majd kb 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése