Hozzávalók:
Kakaós laphoz:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 2-3 ek tej
- 5 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 20 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Máz:
- 3 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 3-4 ek tej
- 1-2 ek vaj
Elkészítés: A kakaós laphoz a szalalkálit 2-3 ek langyos tejben felfuttatunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a kakaóport, cukrot, tojást, a tejben felfutott szalalkálit és összegyúrjuk. Ha nem állna össze adhatunk még hozzá pici tejet. Ha kész 2 részre osztjuk és 1 tepsi hátulján kisütjük mindkét lapot külön-külön. Ha kisült kihűtjük. A piskótát elkészítjük a szokott módon és azt is kisütjük tűpróbáig. Ha kész kihűtjük. A krémhez elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukrokkal, majd kihűtjük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd kihabosítjuk a vajjal. Ha minden lap kihűlt jöhet az összeállítás, ami úgy történik, hogy egy tepsibe vagy tálcára lerakjuk az egyik kakaós lapot, erre kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskóta lapot, erre jön a krém másik fele, majd a második kakaós lap. A tetejére csokimázat készítünk úgy, hogy egy lábasban elkeverjük a cukrot, kakaót és a tejet és kavargatva felolvasztjuk a cukrot alacsony lángon, majd hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Ha kész még melegen rácsorgatjuk a süti tetejére és hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát a süteményt. Másnap jól szeletelhető is .
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése