2013. december 4., szerda

Kávés bonbon



Életem első bonbonja...ami sikerült :D Múltkor sikerült beszereznem egy szív alakú szilikonos bonbonformát és muszáj voltam kipróbálni. Mikulásra kapja az egyik családtag. Remélem tetszeni fog neki és ízleni is. A receptet köszönöm Csak a Puffinnak :))
Hozzávalók: 

  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé

Töltelékhez:

  • 30 g vaj
  • 50 g fehércsokoládé
  • 5 kk tejszín
  • fél ek azonnal oldódó kávé

Elkészítés: Az étcsoki 2/3-át felolvasztjuk, majd beletördeljük a maradék étcsokit is és azt is felolvasztjuk benne. Ezzel kikenjük a bonbonforma mélyedéseit, majd berakjuk a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Ha megdermedt megismételjük még egyszer. A töltelékhez kis lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fehércsokit, tejszínt és szép simára keverjük, melegítjük. Ha kész lehúzzuk a tűzről és feloldjuk benne a kávét. Jól kihűtjük, majd a formába töltjük és 1 órára hűtőbe rakjuk. Felolvasztjuk a maradék étcsokit és a jól kihűtött bonbonoknak talpacskákat készítünk úgy, hogy az olvadt csokit eloszlatjuk a töltelék tetején és visszarakjuk a hűtőbe. Ha jól megdermedt egyszerűen csak kipattintjuk a formából és élvezhetjük kávés ízét.

Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin