2013. december 7., szombat

Kakaós és fahéjas csigák


Nagyon finom kis csigák sültek ma nálunk! :)
Hozzávalók:
Tésztához:


  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • tej (annyi, hogy keményebb tésztát kapjunk, plusz az élesztőhöz)

Töltelék:
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek fahéj

Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy keményebb tésztát kapjunk, majd lefedjük és meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt félbevágjuk és mindkét fél tésztát kinyújtjuk. Mindkét tésztát meglocsoljuk olvasztott vajjal vagy margarinnal és az egyik tésztát megszórjuk a 3 ek kakaópor és 3 ek porcukor keverékével, feltekerjük, 2 cm-es szeleteket vágunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Nem fontos helyet hagyni köztük. Megkenjük kevés olvasztott vajjal és közepes lángon készre sütjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik fél tésztával is csak oda fahéjas porcukrot szórjuk. Ha kisült hagyjuk kihűlni, majd porcukorral kínáljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin