2013. december 28., szombat

Boglyas pogi


Karácsonyra valami sóssal is elő kellett rukkolni a vendégeknek, mert igénylik. :) Eléggé pepecs munka, de az íze kárpótol minden gondért. :)
Hozzávalók:
Pogihoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • tejföl
  • 1 tojás
Krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 15 dkg sajt+ a forgatáshoz
Elkészítés: Este összegyúrjuk a pogi hozzávalóit és hideg helyre rakjuk, majd másnap reggel vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és felvert tojással megkenjük a tetejét és megsütjük. Ha kész kihűtjük. A krémhez a tojássárgáját a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük, belereszeljük a 15 dkg sajtot, sózzuk és kihűtjük. Ha kihűlt kihabosítjuk a rámával. Ezzel a krémmel összeragasztunk 2 db pogit és a szélét reszelt sajtba forgatjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin