Hozzávalók:
Tésztájához:
- 7 tojás
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg ráma
- 1 citrom héja
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból sütünk egy sima piskótát 180 fokon tűpróbáig, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg sül elkészítjük a krémet úgy, hogy a túrót jól áttörjük, a rámát a cukrokkal kihabosítjuk és belereszeljük a citrom héját, majd hozzákeverjük a túrót is. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet és erre simítjuk az üdítős réteget, amit úgy készítünk el, hogy a pudingport kikavarjuk csomómentesre kb 2 dl üdítővel és a cukorral. A többi üdítőt felforraljuk a citromlével és ha felforrt belekeverjük a pudingos részt és besűrítjük. Ha langyosra hűlt rásimítjuk a túrókrémre és hűtőben dermesztjük meg.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése