2013. november 2., szombat

Palacsinta











(Almás-fahéjas)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            (Narancsos-túrós)


Igen, tudom, hogy mindenki tud palacsintát sütni, és mindenhol máshogy készítik, de mégis megosztom, mert miért ne?! Ez az alap recept, de 2 variációt is mutatok. :))
Hozzávalók:
Tésztához:
  • 2 tojás
  • fél liter folyadék ( fele-fele tej és szódavíz)
  • 2 kk porcukor (inkább a tölteléket cukrozzuk, mert a tészta leragadhat a sok cukortól sütés közben)
  • kb 7-8 púpozott ek darás liszt
  • 2-3 ek olaj + a kisütéshez
Töltelékhez:
1. variáció:
Narancsos-túrós:
  • fél narancs leve, héja
  • fél kg túró
  • 2-3 ek cukor
2. variáció:
Almás-fahéjas:
  • 1 kisebb alma
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 tk fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit elkeverjük. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, hogy ha a merőkanalat belemártjuk a hátát szépen be kell fednie és nem szabad gyorsanfolyónak lennie. Ezt a masszát hagyjuk állni fél órát, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük. A narancsos palacsintához a tölteléket összekeverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintát. Az almás variáció úgy készül, hogy a meghámozott, megmosott almát belereszeljük a masszába, pici fahéjjal megszórjuk a masszát, elkeverjük és így sütjük ki, majd fahéjas porcukorral töltjük meg.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin