(Almás-fahéjas) (Narancsos-túrós)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 tojás
- fél liter folyadék ( fele-fele tej és szódavíz)
- 2 kk porcukor (inkább a tölteléket cukrozzuk, mert a tészta leragadhat a sok cukortól sütés közben)
- kb 7-8 púpozott ek darás liszt
- 2-3 ek olaj + a kisütéshez
Töltelékhez:
1. variáció:
Narancsos-túrós:
- fél narancs leve, héja
- fél kg túró
- 2-3 ek cukor
2. variáció:
Almás-fahéjas:
- 1 kisebb alma
- 2-3 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit elkeverjük. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, hogy ha a merőkanalat belemártjuk a hátát szépen be kell fednie és nem szabad gyorsanfolyónak lennie. Ezt a masszát hagyjuk állni fél órát, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük. A narancsos palacsintához a tölteléket összekeverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintát. Az almás variáció úgy készül, hogy a meghámozott, megmosott almát belereszeljük a masszába, pici fahéjjal megszórjuk a masszát, elkeverjük és így sütjük ki, majd fahéjas porcukorral töltjük meg.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése