Mostanában nagyon akartam csinálni valami olyan édességet ami nem muffin. Piskótatekerccsel szemezgettem, de nem tudtam dönteni annyi féle van. Megtaláltam ezt a receptet és egyből tudtam, hogy ezt kipróbálom. Jó ötlet volt mert nagyon finom.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 dkg liszt
- 6 dkg darált dió
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 ek cukor
- Rum vagy rumaroma
- 2 dl habtejszín
Elkészítés: A tésztához a diót elvegyítjük a liszttel. A cukrot gőz fölött habosítjuk a tojással, de csak addig míg langyos lesz a tojás. Ekkor levesszük és belekeverjük a lisztes diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe oszlatjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült még melegen nedves konyharuhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni teljesen. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a gesztenyét, a cukrot és az aromát. A kihűlt tekercset kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt és betöltjük a krémmel úgy, hogy hagyjunk kevés krémet a külsejére is. Tetejére szórhatunk még darált diót.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése