2013. október 17., csütörtök

Sárgarépás-ananászos muffin


Tagadhatatlanul beköszöntött a hideg, ősz, de tegyük kicsit meghittebbé az estéket a frissen sült sütikkel. Ez a süti számomra a répa és a fahéj miatt emlékeztet az őszre. Isteni fahéjas illatok terjengtek sülés közben a konyhában. :)) És szerintem ez szuperjó. :)) Elvileg ebből az adagból 12 db normál méretű muffinnak kéne kijönnie, de nekem 24 pici és 12 nagy muffinom lett. De nem gond, el fog fogyni. :))
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 konzerv ananász (lecsepegve kb 40 dkg kell)
  • 15 dkg répa ( mosva, tisztítva mérve)
  • 1 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 1 dl író
Elkészítés: A répát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, félretesszük. Az ananászt hagyjuk lecsepegni. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót egy tálba elkeverjük. Egy másik tálba kihabosítjuk a tojást, a cukrokat és az olajat, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az írót. Csomómentesre keverjük és beleforgatjuk fakanállal a répát és az ananászt. Papírkapszlival bélelt formákba töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sülnek.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin