2013. október 4., péntek

Nektarinos-diós muffin


Ez a muffin a körtés-gyömbéres muffinom alapján készült csak nektarinnal. Imádtuk. Lágy és omlós mégis ropogós tészta a diótól, de a baracktól meg ugye finom lágy és nem szárad ki. Isteni finom. :))
Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 225 g cukor
  •  2 tk sütőpor
  • 140 ml natúr joghurt
  • 125 ml olaj
  • csipet só
  • 2 nagy nektarin
  • 3-4 marék aprított, de nem darált dió
  • 2 tojás

Elkészítés: A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és kicsi kockákra vágjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. A tojást kihabosítjuk az olajjal, a cukorral és a natúr joghurttal. Ehhez a joghurtos tojásos keverékhez adjuk adagonként a lisztes keveréket, csomómentesre dolgozzuk, majd fakanállal a legvégén bele FORGATJUK a nektarint és az aprított diónk felét. Papírkapszlival bélelt muffintepsibe töltjük a masszát és a tetejére szórjuk a maradék diót. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sülnek.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin