Ez a muffin a körtés-gyömbéres muffinom alapján készült csak nektarinnal. Imádtuk. Lágy és omlós mégis ropogós tészta a diótól, de a baracktól meg ugye finom lágy és nem szárad ki. Isteni finom. :))
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 225 g cukor
- 2 tk sütőpor
- 140 ml natúr joghurt
- 125 ml olaj
- csipet só
- 2 nagy nektarin
- 3-4 marék aprított, de nem darált dió
- 2 tojás
Elkészítés: A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és kicsi kockákra vágjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. A tojást kihabosítjuk az olajjal, a cukorral és a natúr joghurttal. Ehhez a joghurtos tojásos keverékhez adjuk adagonként a lisztes keveréket, csomómentesre dolgozzuk, majd fakanállal a legvégén bele FORGATJUK a nektarint és az aprított diónk felét. Papírkapszlival bélelt muffintepsibe töltjük a masszát és a tetejére szórjuk a maradék diót. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sülnek.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése