2013. október 13., vasárnap

Feketeribizlis muffin


A színe elég furcsa lett, mert a ribizli megfestette a tésztát és enyhén kékes színt kapott, de az íze kárpótolt mindenért. :))
Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2 dl joghurt (nálam áfonyás)
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 25 dkg fekete ribizli (mirelit)

Elkészítés: A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük a sóval. A joghurtot, cukrot és a vajat összedolgozzuk. A tojásokat egyenként beleforgatjuk, és hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, majd felengedés nélkül beleforgatjuk a ribizlit is. A sütőforma mélyedéseit papírhüvellyel kibéleljük és a masszát beleadagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kisült teljesen kihűtjük és porcukrozzuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin