A színe elég furcsa lett, mert a ribizli megfestette a tésztát és enyhén kékes színt kapott, de az íze kárpótolt mindenért. :))
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 dl joghurt (nálam áfonyás)
- 15 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 25 dkg fekete ribizli (mirelit)
Elkészítés: A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük a sóval. A joghurtot, cukrot és a vajat összedolgozzuk. A tojásokat egyenként beleforgatjuk, és hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, majd felengedés nélkül beleforgatjuk a ribizlit is. A sütőforma mélyedéseit papírhüvellyel kibéleljük és a masszát beleadagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha kisült teljesen kihűtjük és porcukrozzuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése