Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- olaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 5 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt 1 ek cukorral, csipet sóval és 1 ek liszttel. A többi liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját és annyi olajat, hogy gyúrható legyen. Ha összedolgoztuk lefedve, meleg helyen megkelesztettük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a hozzávalókat villával összedolgozzuk. Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, kinyújtjuk és kb 6x6 cm-es négyzeteket vágunk, belehalmozunk kevés tölteléket és a 4 sarkát egymásra hajtogatjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése