2013. szeptember 22., vasárnap

Túrós batyu


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • olaj

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 5 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt 1 ek cukorral, csipet sóval és 1 ek liszttel. A többi liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját és annyi olajat, hogy gyúrható legyen. Ha összedolgoztuk lefedve, meleg helyen megkelesztettük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a hozzávalókat villával összedolgozzuk. Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, kinyújtjuk és kb 6x6 cm-es négyzeteket vágunk, belehalmozunk kevés tölteléket és a 4 sarkát egymásra hajtogatjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin