Egy időben úgy voltam vele, hogy a sós muffin nem muffin pedig az. Sokaknak idegen sütemény, de nagyon jó lehet akkor, ha a vendégek valami sósat ennének italuk mellé. Persze nem ez a recept lenne az, amit elsőre kínálnék, de muszáj volt megosztanom, mert annyi ember van a környezetemben akik nem tudják hova tenni a sós muffint. :))
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 kk őrölt bors
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg reszelt káposzta
- 1 kk só
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 6 ek vaj
- 5 dkg szezámmag
Elkészítés: Elvegyítjük a lisztet, sütőport, a sót, a cukrot, a finomra vágott hagymát és a borsot. Belekeverjük a reszelt káposztát. Felverjük a tojásokat, majd alaposan elkeverjük a tejjel és az olvasztott vajjal. Összekeverjük a lisztes keverékkel és az így kapott masszát belekanalazzuk a kikent muffinformákba. A tetejét megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése