2013. augusztus 22., csütörtök

Káposztás muffin


Egy időben úgy voltam vele, hogy a sós muffin nem muffin pedig az. Sokaknak idegen sütemény, de nagyon jó lehet akkor, ha a vendégek valami sósat ennének italuk mellé. Persze nem ez a recept lenne az, amit elsőre kínálnék, de muszáj volt megosztanom, mert annyi ember van a környezetemben akik nem tudják hova tenni a sós muffint. :))
Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg reszelt káposzta
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 ek vaj
  • 5 dkg szezámmag

Elkészítés: Elvegyítjük a lisztet, sütőport, a sót, a cukrot, a finomra vágott hagymát és a borsot. Belekeverjük a reszelt káposztát. Felverjük a tojásokat, majd alaposan elkeverjük a tejjel és az olvasztott vajjal. Összekeverjük a lisztes keverékkel és az így kapott masszát belekanalazzuk a kikent muffinformákba. A tetejét megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin