Hab nélkül szerintem finomabb, de kinek, hogy ízlik. :))
Hozzávalók:
- 660 ml tej
- 140 g mosott, meghámozott kimagozott őszibarack
- 100 + 20 g cukor
- 2 tojás
- 14 g liszt
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- egy csipet só
- reszelt citromhéj
Elkészítés: Megmossuk az őszibarackot, majd a tej harmadával és a vaníliával turmixoljuk.
Szétválasztjuk a tojásokat. 20 g cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a 100 g cukrot, a lisztet és 1 dl tejet.
Lábosba öntjük és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot.
Fél-fél percig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a turmixolt barackot. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az barackos tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk, amit megszórunk reszelt citromhéjjal. Ez az eredeti recept. Én hab nélkül csináltam.
Jól behűtve fogyasztjuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése