2013. június 24., hétfő

Őszibarackos madártej



Hab nélkül szerintem finomabb, de kinek, hogy ízlik. :))
Hozzávalók:
  • 660 ml tej
  • 140 g mosott, meghámozott kimagozott őszibarack
  • 100 + 20 g cukor
  • 2 tojás
  • 14 g liszt
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • reszelt citromhéj

Elkészítés: Megmossuk az őszibarackot, majd a tej harmadával és a vaníliával turmixoljuk.
Szétválasztjuk a tojásokat. 20 g cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a 100 g cukrot, a lisztet és 1 dl tejet.
Lábosba öntjük és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot. 
Fél-fél percig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a turmixolt barackot. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az barackos tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk, amit megszórunk reszelt citromhéjjal. Ez az eredeti recept. Én hab nélkül csináltam.
Jól behűtve fogyasztjuk.


Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin