2013. június 1., szombat

Gesztenyés muffin



Nagyon finom süti. Kicsit a gesztenye pürére hajaz, de ez annál sokkal több. :))
Hozzávalók:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • fél dl rum
  • 1 dl kefír, de natúr joghurt is jó
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 kk szódabikarbóna
Tetejére:
  • habtejszín
Díszítés:
  • tortadara, cukorgyöngy, cukorvirág
Elkészítés: A muffinformák mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a lereszelt gesztenyemasszával, az olajjal, rummal és a kefírrel. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Az így kapott masszát a muffinformákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül felverjük kemény habbá a habtejszínt és a teljesen kihűlt muffinra tesszük és díszítjük ízlés szerint.


 Itt tudtok csatlakozni hozzám!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin