Nagyon finom süti. Kicsit a gesztenye pürére hajaz, de ez annál sokkal több. :))
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- fél dl rum
- 1 dl kefír, de natúr joghurt is jó
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 2 kk szódabikarbóna
Tetejére:
Díszítés:
- tortadara, cukorgyöngy, cukorvirág
Elkészítés: A muffinformák mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a lereszelt gesztenyemasszával, az olajjal, rummal és a kefírrel. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Az így kapott masszát a muffinformákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül felverjük kemény habbá a habtejszínt és a teljesen kihűlt muffinra tesszük és díszítjük ízlés szerint.
Itt tudtok csatlakozni
hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése