Na ezt a zserbót nem én sütöttem, de úgy voltam vele, hogy mindenképp közzé kell tennem. :) Igazi klasszikus, élesztő nélkül. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg Ráma
- 2 tojás sárgája
- fél cs. sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 1 citrom héja
- annyi tejföl, hogy gyúrható legyen
- 1 üveg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 tojás fehérje
- 2 ek cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek tej
- 5 dkg Ráma
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 felé osztjuk és mindet kinyújtjuk. Az első kinyújtott lapot zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük fél üveg baracklekvárral és megszórjuk a dió és a cukor felével, majd rátesszük a második lapot, rákenjük a lekvár másik felét és rászórjuk a dió és a cukor másik felét, majd rátesszük a harmadik lapot. Megszurkáljuk villával és lekenjük egy tojás fehérjével és 180 fokon megsütjük aranybarnára. Amíg sül elkészítjük a mázat úgy, hogy a kakaót, cukrot, tejet egy tálba tesszük és kevergetve feloldjuk, majd ha felolvadt beledobjuk a rámát és megvárjuk míg az is elolvad. Ha kihűlt a süti ráöntjük a mázat és megvárjuk míg megdermed rajta, azután szeleteljük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése