2013. március 23., szombat

Vargabéles


Még soha nem ettem vargabélest. Egészen a mai napig. Megsült az első vargabélesem. :) Nagyon finom süti. Az igaz, hogy nem a legegyszerűbb, de nem is annyira nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:

  • 15 dkg cérnametélt
  • 4 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 75 dkg túró
  • Mazsola
  • 1 ek búzadara
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag 8 lapos réteslap
Sütéshez:
  • Olaj
Tetejére:
  • tejföl
  • porcukor
Elkészítése: A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A tojások sárgáját 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát hozzáadjuk.  Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, majd a jól lecsöpögtetett tésztát is belekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük tiszta habverővel, a vége felé hozzáadjuk a 2 ek cukrot. Óvatos mozdulatokkal a túrós masszába forgatjuk. Egy tepsit kiolajozunk és 4 réteslappal kibéleljük úgy, hogy a közüket egy kevés olajjal megkenjük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslappal befedjük, miután azt is meglocsoljuk rétegenként olajjal. A tetejét tejföllel megkenjük. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, 20 percig pihentetjük. Tálaláskor porcukorral tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni HOZZÁM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin