2013. február 25., hétfő

Barackos muffin


Ha valaki valami gyümölcsösre, ízesre, finomra, könnyűre és nem utolsó sorban EGYSZERŰRE vágyik, az hajrá uccu indulás ezt a muffint megsütni!! :))) Erre a muffinra minden igaz amit leírtam. :)) Hirtelen támadt az ötlet, hogy süssünk már valami finomat, gyors leltározás a spájzban és a kezembe akadt egy konzerv barack, fölbontottam és jól megsütöttem. :)) ilyen lett...De előtte még a hozzávalók.
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 konzerv barackbefőtt + a leve
Elkészítés: A barack befőttet leszűrjük és félretesszük a levét, a barackot pedig kis kockákra vágjuk. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, cukrot, olajat, vaníliás cukrot és a befőtt levét, majd hozzákeverjük robottal a lisztes keveréket és ha az jól elkeveredett fakanálra váltunk és beleforgatjuk a kockákra vágott barackot. A muffin formákba papírkapszlit teszünk és megtöltjük őket, majd 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin