Első meggyes rácsos sütim és nagyon jól sikerült. Többször is megsütöm ez biztos és másnak is ajánlom, mert tényleg nem bánja meg, aki megsüti. :)) A recept:
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 ü meggybefőtt
- 1 cs vaníliás pudingpor
- Pici fahéj
- Pici tejföl
Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük és 3 dl meggylével kifőzzük 1-2 ek cukorral a vaniliás pudingot, majd ha a puding kihűlt belekeverjük a meggyszemeket. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojást, cukrot és annyi tejfölt, hogy gyúrható legyen a tészta, de ne ragadjon, majd két részre osztjuk a tésztát és az egyiket kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Erre rákenjük a meggyes krémet és a másik rész omlós tésztából rácsokat sodrunk és a krémre tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése