2012. december 27., csütörtök

Zserbó muffin


Egyik legjobb döntés ezt a muffint megsütni. Egyáltalán nem édes és tényleg zserbós íze van. Én sütőlekvárt használtam, de szerintem a sima lekvár is jó bele.
Hozzávalók:
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1.5 dl tejszín
  • 10+5 dkg darált dió
  • baracklekvár
Elkészítés:
A vajat, cukrot, tojást egy tálban habosra keverem. A lisztet, 10 dkg diót és a sütőport egy másik tálban szintén elkeverem, majd keverés közben a vajas keverékhez adom a tejszínnel együtt- A muffin tepsit kibélelem papírkapszlival és negyedig töltök minden mélyedést, erre jön 1 kis lekvár és megszórom a félretett dióval, majd befedem egy kis masszával. A tetejére szórhatunk diót és 180 fokos előmelegített sütőben sütjük, de ha nem szórjuk meg dióval akkor készíthetünk rá csokimázat tortabevonó és olaj keverékéből amit gőz fölött készítünk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin