2012. november 12., hétfő

Körtés-Gyömbéres Muffin

A körte finom és édes a gyömbér pikáns, enyhén csípős. Na de ez a két összetevő mind egy muffinban?! Igen, és zseniális lett. Megmondom az őszintét, hogy kicsit félve kezdtem neki ennek a muffin sütésének, mert nem tudtam, hogy mire számíthatok a gyömbértől, mivel még most sütöttem először ezt a muffint, de kellemesen csalódtam. A cukor a süti tetején nem olvadt el, hanem gyönyörűen csillog a sütés után és isteni ahogy ropog. Kívűl ropogós, belül puha. Ilyen jót régen ettem és tényleg finom. Igaz egy kicsit több körtét is elbírt volna, de így is nagyon finom. Legközelebb kipróbálom több körtével. Nem csigázok, adom is a leírását. :))
Hozzávalók:
  • 250 gr liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 150 gr kristálycukor 
  • 75 gr barna cukor ( plusz muffinonként fél-fél tk a tetejére)
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 140 ml tejföl
  • 125 ml étolaj
  • 1 ek méz
  • 2 tojás
  • 1 nagyobb körte
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljünk ki egy 12 csészés muffin sütőt papírkapszlival. Mérjük ki egy tálba a lisztet, sütőport, a cukrokat és a gyömbért, majd keverjük kicsit össze. Egy másik tálba verjük fel a tojásokat és keverjük össze a tejföllel, olajjal, és a mézzel, majd az egészet forgassuk a lisztes keverékhez. A körtét hámozzuk meg és vágjuk ki a magházát, majd kis kockákra vágva adjuk a masszához és beleforgatjuk. Végül oszlassuk el a tésztát a muffin sütő tálca csészéiben és mindegyik tetejét szórjuk meg fél-fél tk kristálycukorral és tegyük a tálcát a sütőbe 20-25 percre. Ha kész hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült e. Rácsra állítva hagyjuk kicsit kihűlni.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin