2012. október 2., kedd

Almás-túrós muffin


Először sütöttem ezt a sütit, de nagyon finom, úgytűnik megtartom a receptet, mert nagyon bevállt. Igaz nekem nem nőtt meg olyan szép csúcsosra a muffinom, de az íze minden hibát elfelejtet. A túróval nem tudtunk mit csinálni, alma is volt otthon, hát gyorsan összedobtam ezt az igazán jó sütit. :)
Hozzávalók:
  • 1 db citrom
  • 1 db alma
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 10 dkg mazsola( elhagyható)
  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
Elkészítése: A citromot alapos mosás után lereszeljük ( a héját) és a levét is kifacsarjuk. Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk és a citrom levével és héjával összekeverem. Félretesszük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és egy nagyon pici csipet sót. Egy harmadik tálban a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, túrót, tejet. Robottal jól összekeverjük, majd az alapos keverés után belevegyítjük a lisztes keveréket és a citromos almát is. A muffin formák kiolajozása után 3/4-ig töltjük azt a masszával és 180 fokon 20-25 percig sül.
Ha kihűlés után picit szaftosnak látjuk a tészta belsejét, ne ijedjünk meg, az alma miatt szaftosabb, de 20-25 perc elég neki és megsül.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin